Tehokkaat opiskelutekniikat englannin kielen oppijoille: Tärkeimmät vinkit

Tehokkaat opiskelutekniikat englannin kielen oppijoille: Tärkeimmät vinkit

Julkaistu: 18.2.2023 Kirjailija: Juraj S.

Englannin kieli on yksi maailman puhutuimmista kielistä, ja kielitaito voi avata yksilöille monia mahdollisuuksia sekä henkilökohtaisessa että ammatillisessa elämässä. Englannin kielen sujuvaksi oppiminen voi kuitenkin olla haastavaa kielenoppijoille, erityisesti aloittelijoille. Siinä englannin tukiopettaja tai englanninkielenopettaja voi auttaa. Käyttämällä tehokkaita opiskelutekniikoita ja työskentelemällä opettajan tai tutorin kanssa oppijat voivat parantaa englannin kielen taitojaan nopeammin ja tehokkaammin. Tässä postauksessa käsittelemme vinkkejä tehokkaaseen opiskeluun, erityisiä tekniikoita lukemiseen, kirjoittamiseen, puhumiseen ja kuuntelemiseen sekä sitä, miten voittaa englannin kielen oppimisen yleiset haasteet.

Huippuvinkkejä tehokkaaseen englannin kielen opiskeluun

Aloitamme tämän blogipostauksen hahmottelemalla englannin kielen opiskelun perusteita, joita tarvitset aloittaaksesi oppimismatkasi. Kun otat nämä huippuvinkit huomioon, voit olla varma, että opiskelusi lähtee hyvin käyntiin. Tunnista oppimistavoitteesi ja -päämääräsi:

Ensimmäinen askel tehokkaaseen kielenoppimiseen on määrittää, mitä haluat saavuttaa. Tämä voi olla mitä tahansa, kuten parantaa puheentaitojasi tai läpäistä kielitutkinto (Lue blogipostauksemme englannin kielitutkintoon valmistautumisesta). Asettamalla selkeät tavoitteet voit keskittää opintojasi ja mitata edistymistäsi.

Kolme huippuvinkkiä oppimistavoitteiden ja -päämäärien selvittämiseen:
 • Pohdi tarpeitasi ja motivaatiotasi: Mieti, miksi haluat oppia englantia ja mitä toivot saavuttavasi. Tarpeidesi ja motivaatioidesi tunnistaminen voi auttaa sinua asettamaan selkeät ja merkitykselliset oppimistavoitteet.
 • Arvioi nykyinen taitotasosi: Ennen kuin asetat oppimistavoitteita, arvioi nykyinen taitotasosi. Tämä voi auttaa sinua asettamaan realistisia tavoitteita, jotka vastaavat nimenomaan nykyistä osaamistasoasi. Jos haluat hankkia englannin kielen sertifikaatin, mutta et tiedä, mikä on sinulle sopiva, löydät ohjeita blogikirjoituksestamme valitsemalla itsellesi sopivan englannin kielen sertifikaatin.
 • .
 • Konsultoi kieltenopettajaa: Kieltenopettaja voi auttaa sinua määrittämään oppimistavoitteet ja -tavoitteet arvioimalla taitojasi ja keskustelemalla tarpeistasi. Hän voi opastaa selkeiden, saavutettavissa olevien tavoitteiden asettamisessa ja suositella sopivia materiaaleja ja resursseja.
Valitse sopiva opiskelumateriaali:

Kieltenopiskelijoille on tarjolla monia oppimateriaaleja, mutta kaikki eivät ole samanlaisia. On tärkeää valita materiaalit, jotka sopivat taitotasollesi ja oppimistyylillesi. Jos olet esimerkiksi visuaalinen oppija, saatat hyötyä videoiden tai kuvien käyttämisestä opintojesi täydentämiseksi.

Kolme huippuvinkkiä sopivien oppimateriaalien valintaan:
 • Huomioi taitotasosi: Valitse opiskelumateriaali, joka sopii englannin kielen taitotasollesi. Jos olet aloittelija, aloita perusmateriaaleilla ja siirry vähitellen edistyessäsi edistyneempiin materiaaleihin.
 • Tunnista oppimistyylisi: Mieti, miten opit parhaiten. Pidätkö mieluummin visuaalisista apuvälineistä, äänimateriaaleista vai interaktiivisista harjoituksista? Valitsemalla oppimistyylillesi sopivat materiaalit voit tehdä opiskelusta innostavampaa ja tehokkaampaa.
 • Hae ohjausta tukiopettajalta: Englannin kielen opettaja voi suositella oppimateriaalia, joka on räätälöity oppimistarpeidesi ja tavoitteidesi mukaan. Hän voi opastaa sinua valitsemaan sopivia oppikirjoja, työkirjoja, verkkoaineistoja ja muita materiaaleja, jotka vastaavat tasoasi ja kiinnostuksen kohteitasi.
Luo opiskeluaikataulu ja pidä siitä kiinni:

Johdonmukaisuus on avainasemassa, kun on kyse kielten oppimisesta. Luomalla opiskeluaikataulun ja pitämällä siitä kiinni voit varmistaa, että suuntaat riittävästi aikaa ja vaivaa opiskeluun. On myös hyödyllistä varata erityisiä aikoja erityyppisille toiminnoille, kuten lukemiselle, kirjoittamiselle, puhumiselle ja kuuntelemiselle.

Kolme parasta vinkkiä opiskeluaikataulun laatimiseen ja siinä pysymiseen:
 • Aseta realistiset opiskelutavoitteet: Kun luot opiskeluaikataulua, aseta realistiset tavoitteet, jotka voit saavuttaa. Jaa opiskelujaksot hallittaviin aikaväleihin ja muista sisällyttää niihin taukoja, jotta vältät loppuun palamisen.
 • Ole johdonmukainen: Johdonmukaisuus on avainasemassa kielten opiskelussa. Aseta säännöllinen opiskeluaikataulu, josta voit pitää kiinni, ja yritä opiskella samaan aikaan joka päivä. Tämä voi auttaa luomaan opiskelurutiinin ja tehdä kielenoppimisesta tavan.
 • Seuraa edistymistäsi: Seuraa edistymistäsi asettamalla mitattavissa olevia välitavoitteita ja tarkistamalla säännöllisesti edistymistäsi. Tämä voi auttaa sinua pysymään motivoituneena ja keskittyneenä ja antaa sinulle onnistumisen tunteen, kun työskentelet kohti kieltenopiskelutavoitteitasi.
Käytä erilaisia opiskelumenetelmiä:

Kielten oppimiseen kuuluu useita taitoja, kuten lukeminen, kirjoittaminen, puhuminen ja kuunteleminen. On tärkeää käyttää erilaisia menetelmiä kunkin näistä taidoista parantamiseen. Voit esimerkiksi harjoitella puhumista nauhoittamalla itsesi ja kuuntelemalla takaisin ja tunnistamalla parannettavat alueet. Lisää inspiraatiota oppimismenetelmiin saat blogikirjoituksestamme aiheesta vahvan sanaston rakentaminen.

Kolme parasta vinkkiä erilaisten opiskelumenetelmien käyttöön:
 • Sisällytä useita taitoja: Kielen oppimiseen kuuluu useita taitoja, kuten lukeminen, kirjoittaminen, puhuminen ja kuunteleminen. Voit parantaa kielitaitoasi sisällyttämällä opiskeluun useita eri menetelmiä, kuten luku- ja kirjoitusharjoituksia, keskusteluharjoituksia ja kuullun ymmärtämisharjoituksia.
 • Kokeile erilaisia tekniikoita: Jokaisella on ainutlaatuinen oppimistyyli, ja se, mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle. Kokeile erilaisia tekniikoita ja löydä se, mikä toimii sinulle parhaiten. Tähän voi kuulua esimerkiksi muistitikkujen käyttäminen, englanninkielisten tv-ohjelmien katsominen tai harjoittelu kielivaihtokumppanin kanssa.
 • Tee siitä nautinnollista: Opiskelu voi olla haastavaa, mutta sen ei tarvitse olla tylsää. Keksi tapoja, joilla opiskelusta voi tehdä nautinnollista, kuten oppiminen musiikin avulla, videoiden katsominen tai sinua kiinnostavan materiaalin lukeminen. Tämä voi auttaa pitämään sinut sitoutuneena ja motivoituneena ja tehdä opiskelusta tehokkaampaa.
 • Löydä opiskelukaveri tai tukiopettajaa keskustelun harjoittelua varten:

  Yksi parhaista tavoista parantaa puhe- ja kuuntelutaitojasi on harjoitella kokeneen englantia puhuvan kanssa. Tämä voi olla kielikumppani, tutor tai englannin kielen kurssi. Harjoittelemalla tosielämän keskusteluja voit parantaa kykyäsi ymmärtää ja kommunikoida englanniksi. Voit oppia paljon enemmän englannin tukiopettajan eduista blogikirjoituksestamme Englannin kielen yksilöopetuksen edut.

  Kolme huippuvinkkiä opiskelukumppanin tai tukiopettajan löytämiseen:
  • Aloita englannin kielen kurssi: On olemassa monia vaihtoehtoja verkossa tai kasvokkain järjestettäville kielikursseille, joilla voit tavata kielikumppanin keskusteluharjoituksia varten. Näissä tilainteissa voit olla yhteydessä muihin englantia oppiviin, mikä voi luoda molempia osapuolia hyödyttävän oppimiskokemuksen. Löydät englannin kielen kursseja sekä fyysisesti että verkossa etsimällä hakusanalla Englannin kielen kurssi tai Englannin kielen oppitunti ja sen jälkeen asuinpaikkakuntasi, esimerkiksi Englannin kielen kurssi Helsinki tai Englannin kielen oppitunti Tampere.
  • .
  • Online-tutorointialustat tai -sivustot: Jos haluat löytää paikallisen opettajan englannin kielen taitojesi parantamiseen, voit käyttää tutorointisivustoja etsiessäsi oppimistarpeisiisi ja mieltymyksiisi sopivaa opettajaa. Tukiopettajia on tarjolla lähes jokaisessa kaupungissa, joten yllä olevan esimerkin tapaan voit etsiä hakusanoilla kuten Englannin yksityisopetus Helsinki tai Englannin kielen opettajaa Kouvula.
  • Liity kielivaihto-ohjelmiin: Verkossa on monia kielivaihto-ohjelmia, joiden avulla voit löytää kielikumppanin keskusteluharjoituksia varten. Nämä ohjelmien avulla voit olla yhteydessä äidinkielisiin puhujiin, jotka myös opiskelevat äidinkieltäsi, mikä voi luoda molempia osapuolia hyödyttävän oppimiskokemuksen.
  Käytä verkkoresursseja ja -työkaluja opintojesi täydentämiseksi:

  Internet on kieltenopiskelijoille suunnattujen resurssien aarreaitta. On monia sovelluksia, verkkosivustoja ja verkkoyhteisöjä, jotka voivat tarjota lisäharjoittelua ja tukea opintojesi tueksi. Vinkkejä, niksejä ja paljon inspiraatiota oppimisresursseihin löydät blogipostauksestamme aktiviteetteja, joilla englannin oppimisesta saa hauskaa.

  Kolme huippuvinkkiä verkkoresurssien ja -työkalujen käyttöön opintojen täydentämiseksi:
  • Käytä kielenoppimissovelluksia: Saatavilla on monia kielenoppimissovelluksia, jotka voivat täydentää opintojasi, kuten Duolingo, Babbel tai Rosetta Stone. Nämä sovellukset tarjoavat interaktiivisia harjoituksia, joiden avulla voit harjoitella kielioppia, sanastoa ja keskustelutaitoja.
  • Katsele englanninkielistä mediaa: Englanninkielisten tv-ohjelmien, elokuvien ja videoiden katsominen voi auttaa parantamaan kuullun ymmärtämisen taitojasi ja tutustuttaa sinut erilaisiin aksentteihin ja murteisiin. Englanninkielistä mediaa löydät suoratoistoalustoilta, kuten Netflixistä, HBO:sta tai YouTubesta.
  • Liity verkossa toimiviin kieliyhteisöihin: Liittyminen verkossa toimiviin kieliyhteisöihin, kuten kielivaihtoryhmiin Facebookissa tai Redditissä, voi tarjota tilaisuuksia harjoitella kielitaitoasi muiden oppijoiden tai äidinkielisten kanssa. Nämä yhteisöt voivat myös tarjota resursseja ja tukea kielenoppimiseen.

  Erityisiä vinkkejä lukemisen ja kirjoittamisen harjoitteluun

  Englannin kielen oppimisessa lukeminen ja kirjoittaminen ovat perustaitoja, jotka muodostavat tehokkaan viestinnän rakennuspalikat. Näillä taidoilla on olennainen merkitys sanaston rakentamisessa, kieliopin parantamisessa, kulttuuritiedon antamisessa ja yleisten viestintätaitojen parantamisessa. Tässä luvussa tarkastelemme, miksi lukeminen ja kirjoittaminen ovat ratkaisevan tärkeitä englannin kielen oppimisessa, ja keskustelemme tehokkaista tavoista harjoitella ja parantaa näitä taitoja.

  Harjoittele aktiivisia lukutekniikoita, kuten alleviivaamista ja tiivistämistä:

  Aktiiviseen lukemiseen kuuluu sitoutuminen tekstiin ymmärtämisen ja muistamisen parantamiseksi. Alleviivaamalla avainsanoja ja -lauseita, tiivistämällä pääkohdat ja esittämällä kysymyksiä tekstistä voit parantaa lukutaitojasi.

  Lue säännöllisesti ja laajasti sanavaraston ja ymmärtämisen parantamiseksi:

  Lukeminen on yksi parhaista tavoista parantaa sanavarastoa ja ymmärtämistaitoja. Lukemalla erilaisia tekstejä, kuten sanomalehtiä, kirjoja ja artikkeleita, voit tutustua erilaisiin kielityyppeihin ja parantaa kykyäsi ymmärtää kirjoitettua englantia.

  Käytä kirjoituskehotuksia kirjoitustaitojen harjoitteluun:

  Kirjoittaminen on toinen tärkeä taito kielenoppijoille, ja kirjoittamisehdotusten avulla harjoitteleminen voi auttaa sinua parantamaan kykyäsi ilmaista itseäsi englanniksi. Verkossa on monia resursseja, jotka tarjoavat kirjoitusehdotuksia kielenoppijoille.

  Hae palautetta opettajilta, tutoreilta tai kielikumppaneilta kirjoitustaidon parantamiseksi:

  Palautteen saaminen kirjoituksestasi on tärkeä osa oppimisprosessia. Työskentelemällä opettajan, tutorin tai kielikumppanin kanssa voit saada palautetta kirjoituksestasi ja oppia parantamaan sitä.

  Erityisiä vinkkejä puhumisen ja kuuntelemisen harjoitteluun

  Puhe- ja kuuntelutaidot ovat englannin kielen oppimisen perustaitoja, ja ne ovat välttämättömiä tehokkaan viestinnän kannalta. Näiden taitojen avulla voit ilmaista ajatuksiasi, ideoitasi ja tunteitasi ja käydä mielekkäitä keskusteluja muiden kanssa. Lisäksi ne auttavat sinua ymmärtämään englannin kielen vivahteita, kuten melodiaa, ääntämistä ja rytmiä. Harjoittelemalla puhe- ja kuuntelutaitoja voit parantaa sujuvuutta ja itsevarmuutta englannin kielen käytössä, mikä voi olla arvokas voimavara akateemisissa, ammatillisissa ja henkilökohtaisissa yhteyksissä. Tässä luvussa keskustelemme siitä, miksi puhuminen ja kuunteleminen ovat tärkeitä englannin oppimisessa, ja annamme käytännön vinkkejä ja tekniikoita näiden taitojen parantamiseen.

  Katsele englanninkielisiä tv-ohjelmia tai elokuvia kuuntelutaitojen parantamiseksi:

  Katsomalla englanninkielisiä tv-ohjelmia tai elokuvia voit parantaa kuuntelutaitojasi ja tutustua erilaisiin aksentteihin ja murteisiin. Voit käyttää tekstityksiä, jotta ymmärrät paremmin vuoropuhelua, ja voit yrittää matkia näyttelijöiden ääntämistä ja intonaatiota parantaaksesi myös puhetaitojasi.

  Osallistu kielivaihto-ohjelmiin tai keskustelukerhoihin:

  Kielenvaihto-ohjelmat ja keskustelukerhot ovat loistavia tilaisuuksia harjoitella puhumista äidinkielisten puhujien ja muiden kielenoppijoiden kanssa. Ne tarjoavat rennon ja epämuodollisen ympäristön, jossa voit harjoitella puhumista ja kuuntelemista ilman virallisen kielikurssin paineita.

  Tallenna ja kuuntele itseäsi puhumassa, jotta voit tunnistaa parannuskohteet:

  Oman puhumisen nauhoittaminen voi olla arvokas apuväline tunnistettaessa alueita, joilla on parannettavaa. Kuuntelemalla nauhoituksiasi, voit tunnistaa alueet, joilla ääntämyksesi tai intonaatiosi kaipaa parannusta, ja keskittyä parantamaan juuri näitä alueita.

  Harjoittele ääntämistä kielipelien avulla tai matkimalla äidinkielisiä puhujia:

  Ääntäminen on usein yksi haastavimmista asioista uuden kielen oppimisessa. Harjoitteluun on kuitenkin monia hauskoja ja mukaansatempaavia tapoja. Voit kokeilla käyttää kielipelejä ääntämisen parantamiseksi tai matkia äidinkielisiä puhujia aksentin ja intonaation parantamiseksi.

  Johtopäätös

  Englannin oppiminen toisena kielenä voi olla haastava mutta palkitseva prosessi. Käyttämällä tehokkaita opiskelutekniikoita, kuten asettamalla selkeät tavoitteet, valitsemalla sopivaa opiskelumateriaalia ja käyttämällä erilaisia opiskelumenetelmiä, voit parantaa taitojasi nopeammin ja tehokkaammin. Harjoittelemalla säännöllisesti ja saamalla palautetta opettajilta, tutoreilta tai kielikumppaneilta voit voittaa yleiset haasteet, kuten kielioppisäännöt ja aksentti. Sitoutuneesti ja sinnikkäästi voit saavuttaa kieltenopiskelutavoitteesi ja avata uusia mahdollisuuksia yksityis- ja työelämässäsi.