Valmistaudu parantamaan bisnesenglantiasi näillä 6 askeleella

Valmistaudu parantamaan bisnesenglantiasi näillä 6 askeleella

Published on: 25.2.2023 Author: Juraj S.

Maailman yhdistyessä yhä enemmän, englannista on tullut maailmanlaajuinen liikekieli. Olitpa sitten yhteydessä kollegoihin tai asiakkaisiin eri puolilta maailmaa, vahva englannin kielen taito on olennainen edellytys menestymiselle liike-elämässä. Kyky viestiä tehokkaasti ja toimivasti englanniksi auttaa sinua saavuttamaan ammatilliset tavoitteesi ja tekemään myönteisen vaikutuksen muihin, olipa kyse sitten kauppaneuvotteluista tai sähköpostien kirjoittamisesta.

Tässä kirjoituksessa käsittelemme kuusi askelta, joilla voit parantaa liike-elämän englannin kielen taitojasi. Olitpa sitten opiskelija, ammattilainen tai yrittäjä, nämä vaiheet auttavat sinua kehittämään kielitaitoa, jota tarvitset menestyäksesi globaalissa liiketoimintaympäristössä. Näitä vaiheita noudattamalla voit arvioida nykyisen taitotasosi, kehittää hyviä lukutottumuksia, harjoitella puhe- ja kuuntelutaitojasi, parantaa kirjoitustaitojasi, käyttää teknologiaa oppimisesi tukena ja saada palautetta ja korjauksia pätevältä opettajalta tai valmentajalta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Arvioi nykyinen englannin kielen taitotasosi

Ennen kuin voit aloittaa englannin kielen taitojesi parantamisen, on tärkeää arvioida nykyinen taitotasosi. Tämä auttaa sinua asettamaan realistiset tavoitteet ja keskittämään oppimistoimesi alueille, joilla tarvitset eniten parannusta.

Hyvä tapa arvioida nykyistä englannin kielen tasoasi on suorittaa kielitaitotesti tai englannin kielen sertifikaatti. Englannin kielen sertifikaatin hankkiminen voi osoittaa mahdollisille työnantajille, että sinulla on korkeatasoinen kielitaito, ja se voi antaa sinulle kilpailuetua työmarkkinoilla. Koska tarjolla on kuitenkin lukuisia vaihtoehtoja, voi olla haastavaa päättää, mikä sertifikaatti sopii parhaiten uratavoitteisiisi.

Alhaalla on luettelo yleisimmistä englannin kielen sertifikaateista ja tietoa siitä, miten ne voi suorittaa:
 • TOEFL (Test of English as a Foreign Language): Monivalintakysymykset, esseet ja puhetehtävät, joilla testataan lukemisen, kuuntelemisen, puhumisen ja kirjoittamisen taitoja.
 • IELTS (International English Language Testing System): monivalintakysymykset, esseet ja puhetehtävät, joilla testataan lukemisen, kirjoittamisen, puhumisen ja kuuntelemisen taitoja.
 • TOEIC (Test of English for International Communication): monivalintakysymykset, joilla testataan kuuntelu- ja lukutaitoa.
 • Cambridgen englannin kielen kokeet (esim. CAE, CPE, FCE): monivalintakysymykset, esseet ja puhetehtävät, joilla testataan lukemisen, kirjoittamisen, puhumisen ja kuuntelemisen taitoja.
 • PTE (Pearson Test of English): tietokonepohjainen koe, jossa on monivalintakysymyksiä, puhe- ja kirjoitustehtäviä ja jossa testataan luku-, kirjoitus-, puhe- ja kuuntelutaitoja.

Jos haluat lisätietoja englannin kielen sertifikaateista ja selvittää, mikä sopii sinulle ja uratavoitteillesi, tutustu blogikirjoitukseemme aiheesta miten valita oikea englanninkielinen sertifikaatti urasi kannalta.

Englannin kielen taitojasi arvioitaessa on tärkeää ottaa huomioon sekä kieliopin ja sanaston osaamisesi että puhe- ja kuuntelutaitosi. Kielitaitotestin avulla voit saada hyvän käsityksen taitotasostasi kaikissa neljässä kielitaidossa (lukeminen, kirjoittaminen, puhuminen ja kuunteleminen). Keskustelu äidinkielisen puhujan tai kielivaihtokumppanin kanssa voi auttaa sinua tunnistamaan alueet, joilla sinulla voi olla vaikeuksia ääntämisen, intonaation tai liike-elämässä käytettävien yleisten fraasien ja idiomien kanssa.

Vaihe 2: Kehitä hyvät lukutottumukset

Lukeminen on yksi tehokkaimmista tavoista parantaa sanavarastoa, kielioppia ja kirjoitustaitoja. Lukemalla laajasti ja säännöllisesti kehität syvempää ymmärrystä englannin kielestä ja pystyt paremmin viestimään ideoitasi ja ajatuksiasi tehokkaasti liike-elämän tilanteissa. Liiketoimintaenglannin parantamiseen erityisen hyödyllistä luettavaa ovat esimerkiksi sanomalehdet, aikakauslehdet, kirjat ja alakohtaiset julkaisut.

Alhaalla on joitakin ehdotuksia verkkolähteistä, jotka parantavat liike-elämän englannin kielen taitojasi ja antavat sinulle näkemystä globaaleista liiketoimintamarkkinoista:
 • Business English Pod
 • BBC Business Daily
 • The Economist
 • The Financial Times
 • Harvard Business Review
 • Inc.com
 • Entrepreneur.com
 • Forbes

Lukemisessa on tärkeää valita osaamistasollesi sopivaa materiaalia. Varmista myös, että luet aktiivisesti tiivistämällä keskeiset kohdat, tekemällä sanastoluettelon ja tekemällä muistiinpanoja tärkeistä yksityiskohdista. Tämä auttaa sinua sisäistämään uudet sanat ja kielioppirakenteet ja pystyt käyttämään niitä paremmin omassa kirjoittamisessa ja puhumisessa.

Vaihe 3: Harjoittele puhe- ja kuuntelutaitojasi

Yrityskontekstissa vahvat puhe- ja kuuntelutaidot ovat välttämättömiä. Kyky viestiä selkeästi, ymmärtää, mitä muut sanovat, ja vastata asianmukaisesti on ratkaisevan tärkeää menestymisen kannalta globaalissa liiketoimintaympäristössä. Voit parantaa puhe- ja kuuntelutaitojasi osallistumalla englanninkielisiin ryhmiin, käymällä keskustelukursseja ja harjoittelemalla liiketilanteita.

Yleisesti käytetyt vaiheet liike-elämän englannissa ja miten niitä käytetään

Kun alat käyttää liike-elämän englantia tosielämän tilanteissa, on hyvä tietää joitakin keskeisiä fraaseja, joihin voit viitata tavallisissa liiketilanteissa. Alla on muutamia esimerkkejä tällaisista fraaseista.

Neuvottelut: " Can we make a deal?", " What is your best offer?", "I would like to propose a compromise"

Esitteleminen: "I'm going through the slides", "As the table shows", "I would like to draw your attention to..."

Palautteen antaminen: "I appreciate your efforts and...", "I am impressed with your progress...", " It would be useful if you could..."

Näiden lauseiden opettelun lisäksi sinun kannattaa myös harjoitella ääntämistäsi ja intonaatiotasi. Tämä voi auttaa sinua kommunikoimaan tehokkaammin ja tulemaan paremmin ymmärretyksi äidinkielisten puhujien keskuudessa. Voit myös harjoitella yleisiä fraaseja ja sanastoa, joita käytetään liike-elämän tilanteissa, kuten neuvotteluissa, esittelyssä ja palautteen antamisessa. Liiketoimintaan liittyvien podcastien tai TED-talkkien kuunteleminen voi myös auttaa sinua harjoittelemaan kuuntelutaitojasi ja oppimaan uutta sanastoa ja idiomeja. Jos haluat syventyä syvällisemmin erityyppisiin materiaaleihin ja resursseihin, joiden avulla voit optimoida kieltenopiskeluasi, tutustu blogikirjoitukseemme aiheesta Tehokkaat opiskelutekniikat.

Vaihe 4: Paranna kirjoitustaitojasi

Vahvat kirjoitustaidot ovat liike-elämässä yhtä tärkeitä kuin puhe- ja kuuntelutaidot. Kirjoititpa sitten sähköposteja, muistioita tai raportteja, on tärkeää pystyä välittämään ajatuksesi selkeästi ja ytimekkäästi. p>

Kirjoittaessasi on tärkeää käyttää asianmukaista kieltä ja muotoilua. Sinun tulisi esimerkiksi käyttää muodollista kieltä ja välttää slangia tai puhekielisiä ilmaisuja. Sinun tulisi myös varmistaa, että oikoluet kirjoituksesi huolellisesti yleisten virheiden, kuten subjekti-verbisovituksen, aikamuotojen johdonmukaisuuden ja prepositioiden käytön, varalta. Oppikirjojen ja verkkokurssien kaltaiset resurssit voivat myös auttaa sinua oppimaan lisää liikekirjoittamisesta ja kehittämään kirjoitustaitojasi.

Alhaalla on muutamia hyviä oppikirjoja liikekirjoittamisesta, jotka auttavat sinua parantamaan kirjoitustaitojasi liike-elämän englanniksi:
 • The business writer's handbook kirjailijalta Gerald J. Alred
 • The Only Business Writing Book You'll Ever Need kirjailijalta Laura Brown
 • Effective Business Writing kirjailijalta Maryann V. Piotrowski

Vaihe 5: Käytä teknologiaa oppimisen tukena

Teknologia voi olla loistava väline kielitaidon parantamiseen. Saatavilla on monia kielenoppimissovelluksia, verkkokursseja ja kielioppiharjoituksia, joiden avulla voit täydentää oppimistasi ja harjoitella englannin kielen taitojasi hauskalla ja mukaansatempaavalla tavalla. Asettamalla tavoitteita, seuraamalla edistymistäsi ja harjoittelemalla säännöllisesti voit hyödyntää näitä resursseja parhaalla mahdollisella tavalla ja parantaa bisnesenglannin taitojasi nopeammin.

Nämä kieltenopiskelusovellukset auttavat sinua parantamaan liike-elämän englannin kielen taitojasi nopeasti, helposti ja mukavasti omasta kodistasi käsin:

Kieltenopiskelusovellusten ja verkkokurssien lisäksi on monia muitakin teknologiavälineitä, joiden avulla voit parantaa liike-elämän englannin kielen taitojasi. On esimerkiksi olemassa ohjelmistoja ja sovelluksia, jotka voivat auttaa sinua parantamaan kirjoitustaitojasi korostamalla yleisiä virheitä ja antamalla parannusehdotuksia. On olemassa myös verkkotyökaluja, jotka voivat auttaa sinua harjoittelemaan ääntämistä ja intonaatiota, kuten English Central -sivusto tai Google Translate -sovelluksen puheentunnistusominaisuus.

Vaihe 6: Pyydä palautetta opettajalta tai tuutorilta

Palautteen ja korjausten saaminen pätevältä opettajalta tai tutorilta on olennaisen tärkeää liike-elämän englannin taitojesi parantamisessa. Hyvä tuutori tai opettaja voi auttaa sinua tunnistamaan yleiset virheet ja alueet, joilla sinun on parannettava, ja antaa henkilökohtaista palautetta ja korjausta, jotta edistyt nopeammin. Voit löytää opettajan tai tutorin monin eri tavoin, esimerkiksi kielikouluista ja online-tutorointi palveluista, -sivustoista ja -alustoista.

Riippuen asuinpaikastasi, voit mitä todennäköisimmin löytää kielikoulun, jossa on henkilökohtaista englannin kielen opetusta omalla alueellasi. Ilmoittautuminen kielikursseille tai -tunneille voi myös tarjota mahdollisuuksia suunnitelmallisempaan kielenopiskeluun ja altistumiseen muille äidinkielisille puhujille, kun opit englantia. Nämä löytyvät etsimällä "kaupunkisi" (esim. bisnesenglanti yksityisopetus Helsinki tai Englannin oppitunnit Tampereella) englannin yksityisopetus tai englannin tunteja.

Jos olet epävarma siitä, sopiiko sinulle kielikurssi, toinen hyvä vaihtoehto on henkilökohtainen tukiopetus. Henkilökohtaisen tukiopetuksen hyödyt ovat valtavat, ja oikean tukiopettajan kanssa voitte nähdä tasaista ja jatkuvaa edistymistä oppimisessasi ja taitotasossasi englannin kielessä - voit myös tutustua tähän blogikirjoitukseen aiheesta Yksittäisen englanninkielisen tukiopetuksen hyödyt, josta saat lisätietoja siitä, miten tukiopettaja voi auttaa sinua asettamaan tavoitteita ja saavuttamaan täyden potentiaalisi. Jos päätät etsiä tuutorin, joka auttaa sinua oppimismatkallasi, on tärkeää löytää sellainen, joka sopii tavoitteisiisi, oppimistavoitteisiisi ja haluamaasi oppimistyyliin. Tutorointi alustojen avulla voit selata paikallisia tutoreita alueellasi ja etsimällä "yksityisopetus Turku tai "kieltenopettaja Espoo".

Työskennellessäsi tukiopettajan tai uutorin kanssa on tärkeää, että kerrot selkeästi tavoitteistasi ja tarpeistasi ja olet avoin palautteelle ja parannusehdotuksille. Sinun kannattaa myös varmistaa, että harjoittelet säännöllisesti ja sovellat saamaasi palautetta omiin kielenopiskelupyrkimyksiisi. Jos ponnistelet johdonmukaisesti ja olet halukas oppimaan, voit parantaa liike-elämän englannin taitojasi ja menestyä urallasi paremmin.

Johtopäätös

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että liike-elämän englannin kielen taitojen parantaminen vaatii aikaa ja vaivaa, mutta se on välttämätöntä menestymisen kannalta nykypäivän globaalissa liiketoimintaympäristössä. Noudattamalla näitä kuutta vaihetta - arvioimalla nykyistä englannin kielen tasoasi, kehittämällä hyviä lukutottumuksia, harjoittelemalla puhe- ja kuuntelutaitojasi, parantamalla kirjoitustaitojasi, käyttämällä teknologiaa oppimisen tukena ja saamalla palautetta ja korjauksia pätevältä opettajalta tai tuutorilta - voit parantaa kielitaitoasi ja saavuttaa ammatilliset tavoitteesi. Muista olla kärsivällinen, harjoitella säännöllisesti ja pysyä motivoituneena, niin olet hyvällä tiellä kohti menestystä!