9 aktiviteettia lapsille, joiden avulla englannin kielen oppiminen on hauskaa

9 aktiviteettia lapsille, joiden avulla englannin kielen oppiminen on hauskaa

Julkaistu: 16.2.2023 Kirjailija: Juraj S.

Nykyaikaisessa globalisoituneessa yhteiskunnassa useamman kielen kuin äidinkielesi hallitseminen voi tarjota monia etuja sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti. Kyky kommunikoida muista maista ja kulttuureista tulevien ihmisten kanssa on rikastuttava osa elämää, ja englannin kielen puhumisesta voi olla erityistä hyötyä. Englanti on maailman puhutuin toinen kieli, joten se on suosittu valinta kieltenopiskelijoiden keskuudessa. Ammatillisista syistä englannin kielen hallitseminen voi antaa etulyöntiaseman työmarkkinoilla, sillä monilla yrityksillä maailmanlaajuinen kaupankäynti ja yhteistyö ovat nykyään keskeinen osa liiketoimintamallia.

Koska uuden kielen oppiminen voi olla haastavaa etenkin pienille lapsille, joiden kognitiiviset ja kielelliset taidot ovat vasta kehittymässä, on tärkeää löytää hauskoja ja mukaansatempaavia tapoja opettaa englantia lapsille. Oikeaa lähestymistapaa ja resursseja käyttämällä lapset voivat oppia englantia helpommin ja hauskemmin. Tässä artikkelissa tarjoamme luettelon hauskoista oppimismenetelmistä, aktiviteeteista ja resursseista, jotka auttavat lasta puhumaan englantia sujuvasti ja itsevarmasti.

Jos haluat oppia lisää siitä, miksi varhainen kielten oppiminen on hyödyllistä lapsille, voit tutustua blogikirjoitukseemme aiheesta Varhaisen kielten oppimisen merkitys.

Käytä pelejä

Pelien pelaaminen on loistava tapa oppia englantia huomaamatta! Lapset voivat oppia sanastoa, kielioppia, kuuntelu- ja puhumistaitoja samalla kun pitävät hauskaa. Voit kokeilla sanapelejä, kuten "I Spy" ja "Hangman", opettamaan uusia sanoja tai lautapelejä, kuten "Scrabble", opettamaan kielioppia ja lauserakenteita. Digitaaliset pelit, kuten kieltenopetussovellukset ja opetukselliset videopelit, voivat myös olla tehokkaita lasten sitouttamisessa ja motivoimisessa. Esimerkiksi suositussa kieltenopetussovelluksessa Duolingo on hauska ja interaktiivinen pelimainen käyttöliittymä, joka saa englannin oppimisen tuntumaan peliltä.

Muita hauskoja pelejä, joiden avulla englannin kielen oppimisesta voi tehdä miellyttävämpää, löydät alta. Nämä pelit eivät ole vain hauskoja, vaan ne tarjoavat lapsille myös mahdollisuuden harjoitella englannin sanastoa, kielioppia, kuuntelu- ja puhumistaitoja.

Sanakirja

Peli, jossa yksi henkilö piirtää kuvan englanninkielisestä sanasta tai lauseesta, ja toinen henkilö yrittää arvata, mikä sana tai lause on.

Peli, jossa toinen henkilö piirtää kuvan englanninkielisestä sanasta tai lauseesta, ja toinen henkilö yrittää arvata, mikä sana tai lause on.

Charades

Tässä pelissä yksi henkilö esittää englanninkielisen sanan tai fraasin puhumatta, ja toinen henkilö yrittää arvata, mikä sana tai fraasi on.

Word Jumble

Word Jumble on peli, jossa englanninkieliset kirjaimet ovat sekaisin, ja lapsen on purettava ne ja muodostettava sana.

Sanahaku

Sanahaussa annetaan englanninkielisistä kirjaimista koostuva ruudukko, johon on piilotettu sanoja. Lapsen on löydettävä sanat ympyröimällä ne.

Bingo

Peli, jossa pelaajille annetaan englanninkielisistä sanoista tai kuvista koostuva ruudukko, ja yksi pelaajista huutaa satunnaisesti sanoja tai kuvia. Pelaajien täytyy merkitä vastaava sana tai kuva ruudukkoonsa, kunnes heillä on kokonainen rivi.

Memory Match

Memory Matchissa joukko englanninkielisiä sanakortteja asetetaan kuvapuoli alaspäin, ja lapsen on käännettävä kaksi korttia kerrallaan ja yritettävä löytää yhteensopivat parit.

Pelissä on kaksi korttia kerrallaan.

Ripusta hedelmäkori

Tässä pelissä lapsen on nimettävä erilaisia hedelmiä ja vihanneksia, jotka alkavat kullakin aakkosten kirjaimella. Aina kun hän nimeää hedelmän tai vihanneksen, hän saa lisätä paperileikkeleen roikkuvaan koriin, kunnes kori on täynnä.

Yhdistä multimedia

Multimedia voi tarjota moniaistisen kokemuksen, joka sitouttaa sekä visuaalisia että auditiivisia oppijoita. Lapsesi voi oppia englantia laulujen, videoiden, podcastien ja interaktiivisten verkkosivustojen avulla. Laulujen laulaminen on lapsille hauska tapa oppia uusia sanoja, parantaa ääntämistä ja intonaatiota. Videoiden ja podcastien avulla voidaan parantaa kuuntelu- ja ymmärtämistaitoja sekä tutustuttaa lapset erilaisiin aksentteihin ja kulttuureihin. Vuorovaikutteiset verkkosivustot, kuten kielten oppimissovellukset ja verkkokilpailut, voivat tehdä englannin oppimisesta hauskan ja vuorovaikutteisen kokemuksen. Esimerkiksi British Councilin "LearnEnglish Kids" -sivustolla on laaja valikoima interaktiivisia pelejä, lauluja, tarinoita ja videoita, jotka on suunniteltu auttamaan lapsia oppimaan englantia hauskalla ja kiinnostavalla tavalla.

Toinen tapa käyttää multimediaa ovat kielenoppimissovellukset. Saatavilla on monia englannin kielen oppimissovelluksia, jotka voivat olla loistava lisä lapsesi kielenoppimismatkalle. Nämä sovellukset tarjoavat hauskoja ja vuorovaikutteisia pelejä ja aktiviteetteja, jotka voivat auttaa lasta oppimaan englannin sanastoa, kielioppia, kuuntelu- ja puhumistaitoja. Suosittuja englannin kielen oppimissovelluksia lapsille ovat esimerkiksi Duolingo, Lingokids ja ABCmouse.

Alhaalla on luettelo lapsille suunnatuista englannin kielen oppimissovelluksista ja siitä, miten ne voivat hyödyttää lapsesi oppimista.
 • Duolingo - suosittu kielenoppimissovellus, joka käyttää pelimäistä käytönalustaa, jotta englannin oppiminen olisi hauskaa ja mukaansatempaavaa.
 • Lingokids - hauska ja interaktiivinen sovellus, joka käyttää pelejä, lauluja ja videoita englannin sanaston ja kieliopin opettamiseen.
 • ABCmouse - opettavainen sovellus, joka sisältää englannin kielen oppimistehtäviä 2-8-vuotiaille lapsille.
 • Fun English - sovellus, joka opettaa interaktiivisten pelien ja videoiden avulla englannin sanastoa, kielioppia ja ääntämistä.
 • Mindsnacks English - sovellus, joka sisältää hauskoja ja mukaansatempaavia pelejä, jotka auttavat lapsia oppimaan englannin sanastoa ja kielioppia.

Tee siitä ryhmätoimintaa

Englannin oppiminen ystävien kanssa on hauskempaa kuin yksin oppiminen. Ryhmätoiminnot tarjoavat lapsille mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa ikätovereiden kanssa, harjoitella englantia sosiaalisessa kontekstissa ja oppia toisiltaan. Roolileikit ja draamatoiminta voivat auttaa lapsia harjoittelemaan keskustelu- ja viestintätaitojaan, kun taas tarinankerrontatoiminta voi auttaa heitä kehittämään kirjoitus- ja lukutaitojaan. Joukkuekilpailut, kuten oikeinkirjoituskilpailut ja kielipelit, voivat tehdä englannin oppimisesta hauskan ja mukaansatempaavan kokemuksen. Voit esimerkiksi järjestää tavauskilpailun lapsesi ystävien kanssa tai esittää englanninkielisen näytelmän lapsiryhmän kanssa. Blogikirjoituksestamme Englannin opettaminen lapsille löydät vinkkejä ja niksejä erilaisiin ryhmätoimintoihin sekä muita hauskoja aktiviteetteja, jotka sitouttavat lapset englannin kielen oppimiseen.

Käytä todellisen maailman esimerkkejä

Englannin kielen oppiminen voi olla lapsille merkityksellisempää ja mielekkäämpää, jos he näkevät, miten sitä voidaan käyttää tosielämäntilanteissa. Vanhemmat ja kasvattajat voivat käyttää kylttejä, etikettejä, ruokalistoja ja mainoksia englannin sanaston, ääntämisen ja viestintätaitojen opettamiseen sekä luku- ja kirjoitustaidon parantamiseen. Myös tosielämän skenaarioita, kuten ostosten tekemistä, ruoan tilaamista ja tien kysymistä, voidaan käyttää englannin kielen harjoitteluun käytännöllisellä ja kiinnostavalla tavalla. Voit esimerkiksi viedä lapsesi ruokaostoksille ja pyytää häntä lukemaan etikettejä ja tunnistamaan eri elintarvikkeet ja ainesosat.

Viljele myönteistä oppimisympäristöä

Positiivisen ja kannustavan oppimisympäristön luominen on olennaisen tärkeää, jotta lapset nauttisivat englannin kielen oppimisesta ja menestyisivät siinä. Kehu lapsesi ponnisteluja ja juhli hänen edistymistään. Anna palautetta ja ohjausta, joka on sekä rakentavaa että kannustavaa. Myönteisen oppimisympäristön luomisessa on myös ratkaisevan tärkeää puuttua haasteisiin ja esteisiin, joita englannin kielen oppimisessa voi esiintyä, kuten kieliahdistukseen, kulttuurieroihin ja oppimisvaikeuksiin. Rohkaise lasta tekemään virheitä ja oppimaan niistä ja luo oppimisympäristö, joka on rento, myönteinen ja hauska. Tee englannin kielen oppimisesta osa lapsesi päivittäisiä rutiineja ja rohkaise häntä puhumaan ja käyttämään englantia jokapäiväisessä elämässään positiivisen vahvistuksen avulla.

Lue englanninkielisiä kirjoja

Englanninkielisten kirjojen lukeminen on loistava tapa parantaa sanavarastoa, luetun ymmärtämistä ja kirjoitustaitoja. Se auttaa lapsia myös viihtymään paremmin englannin kielen parissa ja kehittämään arvostusta englantilaista kirjallisuutta kohtaan. Lapsille on suunniteltu monia englanninkielisiä kirjoja, jotka vaihtelevat pienille lapsille suunnatuista kuvakirjoista isommille lapsille tarkoitettuihin lukukirjoihin. Voit myös lukea englanninkielisiä käännöksiä lapsesi suosikkikirjoista tai löytää englanninkielisiä versioita suosituista saduista.

Vinkkejä englanninkielisistä kirjoista, jotka ovat hauskoja, viihdyttäviä ja opettavaisia lapsille:
 • Tohtori Seussin The Cat in the Hat - klassinen lastenkirja, joka sopii mainiosti englanninkielisen sanaston ja luetun ymmärtämisen opettamiseen.
 • Goodnight Moon by Margaret Wise Brown - suosittu iltasatu, joka sopii erinomaisesti englannin sanaston ja peruslauserakenteiden opettamiseen.
 • The Very Hungry Caterpillar by Eric Carle - hauska ja värikäs kuvakirja, joka sopii mainiosti englannin sanaston ja laskemisen opettamiseen nuoremmille lapsille.
 • J.K. Rowlingin kirjoittamat Harry Potter -kirjat - suosittu kirjasarja, joka sopii erinomaisesti englannin kielen luetun ymmärtämisen ja kirjoitustaidon opettamiseen lapsille ja esikouluikäisille.
 • C.S. Lewisin kirjoittama Leijona, noita ja vaatekaappi - klassinen lastenkirja, joka sopii erinomaisesti englannin sanaston ja kirjoitustaidon opettamiseen.

Katsele englanninkielisiä TV-ohjelmia ja elokuvia

Englanninkielisten tv-ohjelmien ja elokuvien katsominen voi olla hauska tapa parantaa kuuntelu- ja ymmärtämistaitoja sekä tutustuttaa lapset erilaisiin aksentteihin ja kulttuureihin. Se voi myös auttaa lapsia oppimaan englantia luonnollisemmalla ja aidommalla tavalla. Lapsille suunnattuja englanninkielisiä tv-ohjelmia ja elokuvia on paljon, ja tärkeintä on valita sellainen, joka sopii lapsesi ikään, kiinnostuksen kohteisiin ja oppimistavoitteisiin. Voit myös käyttää tekstitystä, joka auttaa lasta ymmärtämään vuoropuhelua ja parantamaan lukutaitoaan.

Alhaalla on luettelo ideoita englanninkielisistä tv-ohjelmista ja elokuvista, jotka ovat yhtä lailla viihdyttäviä ja opettavaisia eri-ikäisille lapsille:
 • Dora the Explorer - suosittu tv-ohjelma pienille 2-5-vuotiaille lapsille, joka opettaa englannin sanastoa ja perus lauserakenteita.
 • Peppa Pig - suosittu tv-ohjelma nuorille 3-5-vuotiaille lapsille, joka opettaa lapselle englannin perussanastoa ja lauserakenteita.
 • Sesame Street - klassinen lasten tv-ohjelma, joka sopii myös 3-5-vuotiaille lapsille ja opettaa englannin kielen sanastoa, kielioppia ja sosiaalisia taitoja.
 • Myös 3-5-vuotiaille lapsille.
 • Toy Story -elokuvat - hauska ja mukaansatempaava elokuvasarja 5-vuotiaille lapsille, joka sopii erinomaisesti englannin kuuntelu- ja ymmärtämistaitojen parantamiseen.
 • Harry Potter -elokuvat - erittäin suosittu elokuvasarja hieman vanhemmille, 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille, joka sopii erinomaisesti englannin kuuntelun ja ymmärtämisen parantamiseen. Suositeltava ikäraja nousee elokuvien edetessä, joten katsojan harkintaa suositellaan.

Käy englannin kielen tunneilla

Jos et ole äidinkieleltään englantia puhuva tai tunnet olosi epämukavaksi opettaa lapsellesi englantia, englannin kielen tunneille osallistuminen voi olla hyvä vaihtoehto. Kielikurssit tarjoavat jäsennellyn ja kannustavan oppimisympäristön, jossa on koulutettuja ammattilaisia, jotka voivat auttaa lastasi oppimaan englantia tehokkaasti. Ne voivat myös tarjota lapsellesi tilaisuuksia olla vuorovaikutuksessa ja leikkiä muiden englantia oppivien kanssa ja harjoitella englantia sosiaalisessa ympäristössä. Jos haluat löytää paikallisen englanninkielisen luokan, voit etsiä netistä hakusanoilla English classes tai English lessons ja sen jälkeen "kaupunkisi", esimerkiksi "englannin yksityisopetus Helsinki" tai "englannin yksityisopetus Turku".

Löydä englannin tukiopettaja

Tukiopettajan löytäminen lapsesi oppimisen tueksi voi osoittautua arvokkaaksi voimavaraksi sekä henkilökohtaisesti että opetuksen kannalta. Kun valitset lapsellesi tukiopettajaa, on tärkeää etsiä sellainen, joka vastaa hänen kiinnostuksiaan, persoonallisuuttaan ja oppimistarpeitaan, sillä tämä määrittää, kuinka paljon lapsi voi hyötyä tukiopetuksesta. Sen lisäksi, että hyvä tukiopettaja auttaa lastasi oppimisprosessissa, hän voi myös auttaa häntä parantamaan itsetuntoaan, kun hänellä on roolimalli, jota hän voi ihailla ja jolta hakea vahvistusta. Halusitpa sitten löytää verkko-opetusta tai paikallisen henkilökohtaisen tukiopettajan läheltä asuinpaikkaasi, voit etsiä tutorointisivuston tai -alustojen kautta esimerkiksi käyttämällä hakusanoja kuten "tutorointi Tampere" tai "kieltenopettaja Heinola".

Lisätietoa siitä, miten henkilökohtainen tukiopettaja voi auttaa lapsesi edistymistä ja itseluottamusta englannin kielen oppimisessa, saat myös blogikirjoituksestamme Lasten englannin kielen yksilöopetuksen hyödyt: Henkilökohtainen huomio ja taitojen kehittäminen.

Johtopäätös

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että englannin kielen oppiminen voi olla lapsille hauska ja mukaansatempaava kokemus. Tässä artikkelissa olemme käyneet läpi lukuisia oppimismenetelmiä, kuten pelejä, multimediaa, ryhmätoimintaa, todellisia esimerkkejä, positiivisen oppimisympäristön luomista, englanninkielisten kirjojen lukemista, englanninkielisten tv-sarjojen ja -elokuvien katsomista, englanninkielisille tunneille osallistumista, tukiopettajan etsimistä ja englanninkielisten oppimissovellusten käyttöä. Kun valitset sinulle ja lapsellesi sopivat oppimismenetelmät, hän puhuu englantia sujuvasti ja itsevarmasti hetkessä! Muista, että tärkeintä on tehdä englannin oppimisesta osa lapsesi päivittäisiä rutiineja ja rohkaista häntä käyttämään englantia jokapäiväisessä elämässään positiivisen vahvistuksen avulla. Ja ennen kaikkea: tee siitä hauskaa. Hyvää oppimista!